Monday, December 17, 2012

A serious Tuesday

Assalamualaikum sekalian umat...

today i'm gonna talk about a serious matter (eceh!)...haha...no la...not so serious but yeah..quite dissappointed dgn pe yg terjd...actly ni pasal kerje la...

erm sape suke nk jadi kerani?pandangan skeptikel kite kerani ialah kerani cabok atau kuli biase kite dgr kn...me too...BUT do u realise tht kerani is not only doing fotostating job??pls open your eyes ya...uols buat keje2 yg leceh yg bos2 xmo buat...betol?

keje2 yg dikatekn leceh tu, uols igt kalo korg punye bos buat boleh betol ke?filing...nth2 die file kt mne...fotostat?ntah2 gune fotostat pon xtau...teringat cite adnan sempit mse adnan kne tahan lokap..."sape nk fotostat dokumen2 tu...igt bos nk buat ke??"...hahhahaha...thts true..

tanpa kerani yg korg ckp kerani cabok tu, akan bnyk la keje tertangguh....bos nk carik brg pon xjumpe...tapi korg jgn igt keje kerani xde mase depan ok...kalo korg keje sungguh, u'll be promoted!jadi assitant superior korg mungkin...atau mungkin leh jd secretary bos! korg igt nk jd seketari bos tu nk pkai degree je ke?no necessary ok...the most important thg is TRUST from ur boss...

knp pnjg lebar aku dok nk cite pasal ni??sbb kerani aku dah masuk yg ke 3 ni..hahaha....yg 1st keje dh lme tp die pk die xde kemajuan kt sni...knp die pk cm gitu?sbb bile aku suh die listkn keje die hny satu job je die tulis..which is PHOTOSTATING...she doesnt knw actly wht are her jobs! bile cmtu mmg moral down...ask yourself...

the 2nd one, keje main2...mc je lebih...xtau xmo tny...men blasah je buat keje...sudahnye carik doc bnyk hilang!mayb again die igt keje kerani xpenting...keje sekdar utk fill in time sbb smntre nk carik keje laen...mc mc mc...then benti...3rd one, mle2 tgk ok...then starting down...cm xde smgt nk keje...org ckp bru buat...xckp xbuat..but aku positive je..mayb she need time..BUT time running so fast u know...

sbnrnye ape yg pntg, kite nk keje kne ade HATI, kalo xde, mmg buat keje senang pon rse susah...knp kene kerja?sbb nk carik DUIT...ade duit baru leh dibelanjekan utk keperluan hidup...i dunno...mayb pemikiran lain2...terpulang...ni pendapat dr aku..

sekian luahan ari selase :p

4 comments:

Wan Afzan said...

haha. stressed btol ni.. sbr yana.. mmg dorg xfhm.. sbb aku pun buat keje kerani gak. kene la make sure semua filing cun.. ade sistem bagai.. igt senang ke..eh! tetiba pulak..

yana said...

betol jan...aku pon starting ngn keje part time jadi kerani..so aku dh rse pe kerani2 ni rase..kdg2 rela aku jd kerani...xyah nk pk keje2 yg stress tu....huhuhu

deyas isa said...

terima kasih la wat review pasal job skop mokcik hehe kerani cabok jah makcik ni..

yana said...

xdela...kebnykn yg keje jd kerani ni rse keje kerani ni cm xpenting walhal sgt penting ok...bile kerani cuti bersalin, bos aku pening pale tau...setiap keje ade role msg2 in an organisation kan...xde satu kan pincang organisasi itu (poyo x ayat aku?)hahaha

Post a Comment

 

Template by Best Web Hosting